2015. okt 23.

Magyar fotósok a Frame24 újvidéki fotós fesztiválon

írta: 123RF Hungary
Magyar fotósok a Frame24 újvidéki fotós fesztiválon

Az 123RF fotóügynökség jóvoltából négy magyar fotós utazhatott el a Frame24 fesztiválra, a szerbiai Újvidékre.

  A következő képeken megmutatjuk, ahogy a magyar fotósok látták a várost: Dömötör Csaba, Farkas Attila, Fűrjes Viktória és Urbán Ádám képei 24 óra szubjektív dokumentarista fotográfiái egy izgalmas, ugyanakkor hamisítatlan közép-európai várost mutatnak.

Duna-parti idill strandolókkal (Fotó: Fűrjes Viktória)

 

„Engem leginkább a szépen kiépitett Duna-part hangulata ragadott meg. Kutyák, gyerekek, felnőttek, nagyszülők hűsítették magunkat a parton a legnagyobb kánikulában. Fiúk fociztak, kutyák birkóztak, gyerekek sikítoztak, futkároztak.” (Fotó: Fűrjes Viktória)

 

„Elég sokáig időztem itt, magamba szívva ezt a szétáradó kellemes pozitiv hangulatot, és egy nagyon finom szerb citromos sört.  Kedvesek és barátságosaknak ismertem meg a szerb embereket, és meglepően nyüzsgő, igazán élő  város Újvidék.” 

(Fotó: Fűrjes Viktória)

 

„Óriásbuborék lebegett esténként a sétányon, a gyermekeket szórakoztatva. Nyüzsgés volt hétköznaponként is, de valami jóleső nyüzsgés, teli az élet élvezetével, békességgel.” 

(Fotó: Farkas Attila)

 

„Döbbenetes lelki nyugalom áradt a férfiből, akinek a kezét láthatjátok. Olyasmit éreztem, mint amikor a hegyen felérünk a csúcsra, megpihenünk, majd már kezdjük felfogni a természet csodáját. Az a sétány ott Újvidéken fantasztikus, a levegővel, vízzel, mindennel együtt. .”  (Fotó: Farkas Attila)

 

„Ez a kép emlékeztet indiai utamra, ahol a megpakolt biciklik teljesen megszokottak voltak. Kicsit nosztalgikus volt, mind a látvány, mind a férfi kedves integetése.” 

(Fotó: Farkas Attila)

 

„A kedves tangóharmónikás lány, amikor odaértem, már tudta, hogy egy fotóversenyen vagyunk: valószínűleg sokan lefotóztuk, hiszen a feladatokat is sorolta. A melegnek köszönhetően mediterrán hangulatú volt az este, szólt a zene, szerelmes párok andalogtak mindenfelé...”  (Fotó: Farkas Attila)

 

"Különös érzés fogott el, amikor megláttam a férfit, aki, ha így nézzük, akár lebegésben, mámorban, bódulatban is lehetett. Kicsit emlékeztetett a hajléktalanokra, akiknek időnként fotózom az étkeztetését. Nem tudom hagyják-e a rendőrök - ha meglátják - tovább pihenni, avagy mint nálunk elkergetik, de a járókelőket nem igazán zavarta.”  (Fotó: Farkas Attila)

 

„Utoljára a délszláv háborúk idejében jártam Szerbiában...”  (Fotó: Dömötör Csaba)

 

„Akkoriban a fegyveres konfliktust és annak hatásait kellett fényképeznem….” 

(Fotó: Dömötör Csaba)

 

„Ez az utazás teljesen más volt, hiszen ezúttal nem egy megrendelőnek készítettem képeket. Öröm volt kiszakadni a napi hajtásből, és a feladatokat szabadon értelmezve, szubjektív fotókat készíteni.”  (Fotó: Dömötör Csaba)

 

„Elsősorban a hangulatokra, fényekre és formákra, nem a város egészére koncentráltam, így a néző a saját értelmezésének megfelelően azt lát a képekben, amit akar.” 

(Fotó: Dömötör Csaba)

 

RODA beruházás a város kapujánál, a bevásárlóközpont második üteme félbemaradt, a beton torzó izgalmas fotótéma."  (Fotó: Urbán Ádám)

 

„Zöldség piac, a hajnali fények "  (Fotó: Urbán Ádám)

 

„Idős horgász a Duna parton.”  (Fotó: Urbán Ádám)

 

„Az óriási méretű falfestmények jellemzőek a városra"  (Fotó: Urbán Ádám)

 

„Mit mások, én sem hagytam ki a tangóharmónikás lányt. Az utcazenészek fantasztikus hangulatot teremtettek muzsikájukkal, és az emberek ezt értékelték is" 

(Fotó: Urbán Ádám)

 

„A vadkempingezés természetes jelenség a szabad strand környékén" 

(Fotó: Urbán Ádám)

 

„Street workout pálya alkonyatkor"  (Fotó: Urbán Ádám)

Szólj hozzá

fotó fényképezés fotózás fotóriporter fotóügynökség