2015. nov 27.

Tudod mi az a Greenbox fotózás? Mi így csináljuk!

írta: 123RF Hungary
Tudod mi az a Greenbox fotózás? Mi így csináljuk!



Szeretnél rénszarvason ülni? Vagy jegesmedvét simogatni? Esetleg hallgatni, ahogy a Mikulás mesél? Némi csalással ezt oldottuk meg pillanatok alatt a múlt hétvégén, az Intersport Télindító Síünnep rendezvényén.

intersport_greenbox_fotozas2.jpg

A greenbox technika lényege az, hogy egy zöld háttér előtt fotózzuk az alanyokat "csináljon úgy, mintha..." pozícióban, majd a lefotózott alakot rátesszük a háttérre. Természetesen ahhoz, hogy ez működjön, a megfelelő előkészületek szükségesek.

Válassz képet

Válasszuk ki a megfelelő fotót. A téma gyakorlatilag mindegy, a lényeg, hogy passzoljon a rendezvény hangulatához, témájához. Természetesen mi az 123RF kollekciójából szemezgettünk. Figyeljünk oda arra, hogy alkalmas legyen egy személy, vagy akár kisebb csoport hihető elhelyezésére: ügyeljünk a világításra, perspektívára! 

 

Modellezd le

A megfelelő képszerkesztő szoftverrel (pl. Photoshop, Gimp) modellezzük le, hogy hogyan tudjuk az alakot elhelyezni a képen. Ennek azért van jelentősége, mert a fotózáson nincs arra idő, hogy kisérletezzünk.

 intersport_greenbox_fotozas4.jpg

Ügyelj a világításra

 A kép hihetőségét növelendő, nem árt, ha odafigyelsz arra, hogy a világítás passzoljon az eredeti kép megvilágításához. Mi 2 db műtermi vakuval és ernyővel oldottuk meg ezt.

 hap_6874-1.jpg

Végy egy ügyes grafikust

Bár a Photosoppal alapvető fogások gyorsan megtanulhatók, azért nem árt ha rutinos grafikus építi össze a két képet. A helyszínen erre néhány perc van csak, hogy a vendégek mihamarabb megkapják a kinyomtatott képet. Természetesen jó minőségű nyomtatóra és papírra is szükséged lesz.

hap_6871-1.jpg

De miért jó mindez?

Azon túl, hogy az emberek többségének tetszik az, hogy egy kis trükkel meghökkentő szituációkba helyezzük őket, nem feledjük el, hogy egy örök életre szóló emléket adunk ajándékba nekik. Ezt természetesen céllal tesszük: ha jól csinálod, növeli a céged vagy szolgáltatásod iránti lojalitást az ügyfeleidben. Ezért soha ne felejtsd el még egy módon erre ráerősíteni: a céged vagy márkád logóját feltétlenül tedd rá minden képre!

 2015-11-29_22_26_24-uj_ertesites.jpg
2015-11-29_22_28_05-uj_ertesites.jpg

intersport_greenbox_fotozas.jpg

Ha szeretnél Greenbox fotózásra tőlünk árajánlatot kérni, írj nekünk a hungary@123RF.com email címre, vagy hívj minket a +36 30 844 0761 telefonon.

 

Szólj hozzá

utómunka fényképezés fotózás bluebox greenbox